0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waaachaaa.

Semalam aku dah mention pasal kenapa perempuan taknak gemuk tapi kali ini untuk lelaki pulak ”Kenapa Susah Membuat Six Pack di Perut”. Aku rasa kebanyakan lelaki dah tak kisah kalau ada one pack kat perut sekarang ni sebab bukan senang nak dapatkan ketul – ketul hebat di perut.

 

3 Kesilapan umum yang mungkin anda terbuat tapi anda tak tahu? Jom cekidaut bebeh!

Terlebih melakukan latihan kardio

Ramai yang tak tahu apabila terlebih latihan kardio boleh membuatkan otot hilang dan lembut terutama kat bahagian perut. Bila korang dah extremely rajin sangat, hormon kortisol akan dilepaskan daripada badan. Apa kebenda hormon kortisol ni? Hormon kortisol ni adalah hormon tekanan yang akan membuatkan badan korang menahan air berlebihan. Ada satu lapisan antara otot dan kulit yang akan menampung air berlebihan dan menyebabkan perut kelihatan lembik dan tidak kelihatan 6 ketul di perut. Wuwuwuuuuuu.

 

Terlalu bergantung pada makanan tambahan (protein shake)

Obvious sangat kalau nak bina badan dah set dalam kepala hotak kena amek protein. Semalam pun ada sorang member aku bagitau, ex bf dia suruh dia amek protein untuk lebih gemuk. Wuwuwuuuu ilmu salah tuu kang tak pasal – pasal dapat gout.

 

 

Bukan tak boleh ambik makanan tambahan cuma kena faham konsep ”makanan tambahan bukan makanan mengenyangkan”. Takde pil ajaib yang boleh bakar lemak degil dan terus keluar 6pax woaahhhh. Kalau ada, aku pun nak! Muahahahaaaaa.

Tidak cukup rehat

Dulu aku fikir, kalau exercise gila – gila mesti otot pun gila – gila meletop. Sebenarnya salah tu sebabnya badan akan mula menjadi semasa kita berehat kerana pemulihan sel berlaku ketika sedang rest. Apabila dah melakukan latihan, badan perlu rehat yang secukupnya.

 

 

 

P/s: Thanx for reading. Wuwuwuuuuuuuuu.

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });