0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waachaaa.

Waahhh sekadar nak share lagu yang aku duk layan lately. Tajuk pun macam pelik lagu Pokok dinyanyikan oleh Meet Uncle Hussain ft Hazama. Aku ni tak minat sangat dengan Hazama tapi MUH memang layan jugak. Time dengar lagu ni rasa macam slow pastu rock sikit fuhhh memang best kena dengan jiwa aku yang tengah kebosanan tahap gaban. Muahahahaaa.

 

Boleh pulak Wirda cakap lagu pokok tu comel? Ehhhh comel ker? Aku rasa lagu tu tak comel tapi banyak maksud tersirat dan penuh makna. Ceceeeeeee.

 

 

 

Meh tengok lirik lagu pokok l Meet Uncle Hussain ft Hazama;

 

Tersesat malu bertanya tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam
Menyusur di kaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai? luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang belum
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

Kau masih ada..
Kau masih ada..
Kau masih ada..
Kau masih adaaaaa…… ooooooooo!

Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang belum
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok…

 

Tak silap aku, lagu pokok ni dah masuk dalam list Separuh Akhir AJL26 bersama dengan Najwa Latif. Bila dengar lagu ni buat aku sedar rupanya kalau sebelum ni aku tak percaya peribahasa ”Kacang Lupakan Kulit” tapi sekarang aku mula sedar ”Ohh macam ni peritnya rasa bila menjadi kulit kacang yang dilupakan”. Memang seronok sebab boleh pijak bila dah tak berguna lagi. Wuwuuwuuuuu.

 

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });