0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waaachaa.

Ramai yang tahu, lobak merah sangat bagus untuk mata tapi hari ini saya nak berkongsi lebih lagi tentang beberapa makanan untuk kesihatan mata.

Avocado

Avocado merupakan buah yang mengandungi banyak nutrisi terutama lutein iaitu aktioksidan karetonoid yang mencegah degenerasi macular dan katarak. Selain itu, buah ini juga mengandungi banyak vitamin yang penting untuk mata iaitu Vitamin A, Vitamin C, Vitamin B6, dan Vitamin E.

Lobak Merah

Kaya dengan beta karotein yang ditukar menjadi vitamin A di mana ianya berfungsi dalam proses bioelektrik mata dan membantu badan melepaskan radikal bebas.

Bayam

Merupakan sumber yang kaya dengan vitamin A iaitu nutrisi yang baik untuk mata seperti lutein dan zeaxanthin.

Biji Bunga Matahari

Mengandungi selenium yang mencegah katarak dan nutrisi penting untuk mata.

Bebel sikit: Mencegah lebih baik daripada mengubati sama seperti bercakap lebih senang daripada menasihati. muahahahaaa!

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });