0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Mengapa Perlu Minum Susu?

Waachaaa.

Woaahhhhhh seharian aku tak update blog berhabuk dah rasanya. Mengapa perlu minum susu? Apa yang best ekkk? Best ker masalahnya? Bagi aku yang berdiet, yess susu adalah minuman terbaik setakat ni dan alhamdulillah berat masih lagi menurun dengan gigihnya. Wuwuwuuuu.

Aku rasa ramai yang ambik remeh dengan susu sebab macam aku dulu mesti fikir ahhhh susu ni untuk baby aje. Salah tu dik! Seperti kekacang dan makanan lain, susu mengandungi kandungan protein yang tinggi meyhh. Korang tau susu boleh kurangkan risiko kanser? Tak tau kan? Seyes tak tahu? Okeh, susu ni sebenarnya mempunyai kandungan isoflavon. Selain cegah kanser, isoflavon ni berperanan seperti estrogen dalam badan jadi kalau perempuan nak menopause digalakkan minum susu banyak-banyak sebabnya boleh mengurangkan alahan yang terjadi akibat penurunan kadar estrogen secara drastik. Takdelah masuk bulan aje, tarik muka masam. Muahahahaaaa.

Bagusnya susu ni sebab boleh kuruskan badan tapi sebenarnya susu berperanan merendahkan kadar kolesterol di dalam badan jadi bagus untuk korang yang memang nak berdiet. Ikutkan menu harian aku, susu adalah benda yang wajib minum setiap hari. Susu apa aku suka HL produk perisa coklat. Pernah try dutch lady punya tapi tak best sebab tak mengenyangkan.

P/s: Setiap produk kesihatan sebenarnya ada kepentingan yang besar cuma tak ramai yang amek tahu sangat pasal ni. Thanx for reading yeahhh. Wuwuwuuuuuu.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas