0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waachaaaa.

Masih lagi dengan mood yang swing sebab demam terkena hujan time pergi konsert Pitbull. Ahhh takpe sikit aje ni but aku tetap berusaha jugak update blog penmerah. Mood sedapkan hati sendiri. Short the crap so teruskan point aku pada senaman lagi tapi kali ni aku nak berkongsi Panduan Senaman Yang Berkesan. Oh yeahhh, mulai minggu ni aku dah stop berdiet gila vavi sebabnya dahpun dapat berat ideal yang diidamkan. Clap my hand untuk diri sendiri. Wuwuwuuu.

Warm up dan cool down

Lakukan regangan untuk pemanasan badan secara perlahan – lahan untuk 5-10 minit sebelum memulakan aktiviti kecergasan

Jenis Senaman

Pilih aktiviti kecergasan yang melibatkan keseluruhan otot tertentu saja contohnya berjalan kaki, berenang, aerobik, berbasikal dan menaiki tangga.

Kekerapan Bersenam

Aku rasa tak ramai yang tahu berapa kerap nak kena bersenam supaya dapat perubahankan? Cuba bersenam secara konsisten sebanyak 3 -5kali dalam seminggu dengan jarak tidak melebihi 48 jam bagi satu sesi dengan sesi yang lain.

Jangka Waktu Senaman

Spendkan masa sebanyak 20-60 minit untuk satu sesi senaman tapi kalau tak boleh nak bertahan, buat aje perlahan – lahan. Jangan paksa diri takut nanti cedera. Tapi bila dah buat perlahan – lahan tambahkan masa sikit demi sedikit.

P/s: Aku harap panduan senaman ni membantu korang supaya badan lebih cantik. Muahahahaaa.

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });