0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Tiada Tarikh Tamat Tukar Kad ATM – Bank Negara

bank

Bank Negara Malaysia (BNM) akhirnya tampil membuat kenyataan tentang isu penukaran kad bank.

BNM telah menafikan dakwaan pihak bank bakal mengenakan caj jika tidak menukar kepada kad baru dalam tempoh yang ditetapkan.

Orang awam masih boleh menggantikan kad tersebut di mana-mana bank secara percuma tanpa ada tarikh tamat.

Ini kenyataannya:

“Bank Negara sekali lagi menegaskan bahawa orang ramai boleh menggantikan kad debit secara percuma di bank masing-masing.

“Orang ramai juga masih boleh terus menggunakan kad mereka yang sedia ada di mesin ATM walaupun belum menukar kepada kad debit baru,” 

Kenyataan itu menambah, pihak bank dikehendaki memberikan notis yang mencukupi dan tempoh masa yang munasabah untuk penukaran kad sebelum menamatkan fungsi kad yang sedia ada untuk transaksi pembelian.

Orang ramai boleh melayari lawab www.bnm.gov.my atau melalui kaunter BNM atau menghubungi talian 1300-88-5456 untuk maklumat lanjut.

Sehingga kini, orang mula menyerbu bank untuk menukar kad ATM masing-masing kerana bimbang kad yang lama tidak dapat digunakan.

Ada juga yang risau jika dikenakan denda.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });