0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waaachaaaa.

Semalam aku dah bagi tips nak kecilkan lengan tapi hari ni ada yang request Petua Kecilkan Punggung. Wuwuwuuuuuu. Aku tak berapa praktikkan lagi benda alah ni sebabnya aku lebih fokus pada lengan dulu. Muaahahahaa.

Tips nak kecilkan punggung ni bagi aku caranya dengan senaman aje. Aku listkan beberapa senaman yang korang boleh praktikkan kat rumah takpun time pergi gym. Ehhh rajin ker pergi gym? Muahahaaaa.

Senaman Squat

Bagi aku, senaman squat ni antara yang terbaik untuk peha, lengan dan punggung cuma korang kena buat secara konsisten. Kalau setakat main 4-5 kali, lupakan saja nak dapatkan badan yang mantap. Ehh nasihat untuk diri sendiri jugak tu.

Kayuh Basikal

Senaman ni memang antara yang paling cepat berkesan tapi jangan kayuh setakat lemah gemalai. Buang masa aje. Muahahaaa.

Joging

Dalam banyak senaman nak kecilkan punggung, joging ni paling aku suka sebabnya senang dan boleh buat bila – bila masa. Pernah korang terfikir kenapa atlet mempunyai punggung yang cantik dan mantap terutamanya footballer? Haaa jawapannya sebab selalu berlari tapi kalau setakat orang bukan atlet ni, berjoging tu dah cukup bagus. Wuwuwuuuuuu.

Last sekali kalau malas nak berjoging, korang buat jer sit up dengan lunges takpun kalau malas jugak buat aje Chair Squat. Memang yang ni paling simple aku bagi supaya punggung nampak mantap. Berdiri di hadapan kerusi kemudian apabila menghembus nafas, bengkokkan lutut dan turunkan punggung korang kat tepi kerusi  lepas itu berdiri semula. Semasa ala – ala mencangkung tu, biarkan berat badan ditampung oleh tumit. Buat 3 set tapi sebanyak 20 kali bagi 1 set.

P/s: Nak tahu lebih detail, boleh masuk pada Tips Kecilkan Pinggul dan peha ye! Thanx for reading my entry. Wuwuwuuuuu.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });