0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

Kalau semalam aku share dengan korang macam mana nak buat duit dengan churp churp tapi malam ni aku nak share pulak buat duit mudah dengan Says.com. Alamak blog penmerah nih macam blog buat duit pulak ye dak? hikhik. Benda baik seeloknya dikongsi baru lah keseronokan tu terasa lebih. Kalau kedekut ilmu pun tak ke mana jugak tapi kalau terlebih bagi ilmu pun tak okay jugak kan? Heeee.

Seharian aku main says.com ni earning yang aku dapat Rm42 dengan hanya SHARE dekat facebook jek. Tak sampai 10 minit pun korang share cuma kena bagi idea yang kreatif sikit supaya orang nak klik apa yang korang nak sampaikan tu. Selain facebook, korang boleh jugak share kat twitter. Benda alah ni nampak remeh sebab korang tak tahu cara tapi lepas korang baca tips yang aku bagi ni, insyaAllah ada hasilnya yang penting jangan putus asa.

Pertama sekali korang register dulu laman website Says.com dan masuk dalam akaun tu. Korang celik mata ke atas tepi profile sebelah kanan tu ada tulis recommended. Klik situ dulu sebabnya nanti korang akan nampak beberapa iklan yang kena promote kat facebook seperti gambar kat atas tu. Setiap iklan ada limit harga untuk korang dapatkan. Klik pada iklan tu contohnya Iphone 5 kat bawah tu, bila klik akan terus direct link url untuk korang promote.

Dah dapat link url untuk dipromote, korang kena pendekkan url kat bit.ly.

Lepas tu korang kena mula fikirkan idea kreatif seperti gambar dan kata – kata menarik supaya reader korang klik apa yang korang promote tu. Tak faham lagi? Okay, aku bagi contoh yang aku buat tadi Iphone 5 supaya korang lebih faham. Kena belanja roti canai ni. hikhik.

Ni antara iklan yang aku buat dan dapat hasil hari ni. Kesemua total Rm42 dan cara cash out dia tak susah sebab dia terus bank in ke dalam akaun bank lepas nilai iklan korang dah capai Rm50. Sehari rm50 cuba kalau sebulan? Belum lagi churp churp ye dak? Duit boleh dicari selagi ada usaha yang dicurahkan. Nak daftar? Klik sini dulu ek.

P/s: Selamat mencuba ye.

Update: Kali kedua aku dah nak dapat payment. Rm783..

 

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });