0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

Dua hari lepas adik lelaki aku ada tanya, apsal perut dia masih membulat sedangkan sit up beratus kali buat sehari? Aku pulak lupa nak share beberapa info senaman yang aku pernah belajar dan aplikasi sebelum ni. Ecehh macam bijak sangat jek. Setakat perut alhamdulillah perut aku belum lagi boroi. Hikhik

Bila nak kempiskan perut tak kira lah nak buat six pax ker mesti asyik fikir buat Sit up padahal banyak lagi step lain yang boleh diamalkan. Kebanyakan orang tidak tahu bahawa sit-up bukan latihan perut yang sebenar. Apabila melakukan sit-up, yang bekerja adalahtrunk flexor dan iliopsoas, sedangkan perut tidak dikerjakan sepenuhnya.

Sedikit info yang mungkin berguna untuk korang : 

Mereka yang memegang bebanan ketika melakukan sit-up biasanya beranggapan ianya membantu membina 6 ketul di perut. Tetapi malangnya, ia meningkatkan kadar kecederaan pada bahagian pinggang. Otot iliopsoas bekerja lebih keras dan memberi lebih tekanan dengan tambahan bebanan.

Crunches pulak kalau dibuat secara melampau boleh menyebabkan sakit pada leher dan jugak pinggang. Pernah aku buat selama 2 jam dan berhari jugak rasa lenguh. Sebenarnya boleh buat cuma jangan terlalu eksited sampai bagi efek pada bahagian lain.

Macam mana nak dapatkan Perut Six Pack?

Kuatkan abdomen badan dan hilangkan lemak korang. Nampak macam mudah jek tapi sebenarnya agak mencabar. Yang diperlukan adalah kemahuan, motivasi, masa dan paling penting mestilah kesabaran. Dua cara jek iaitu hilangkan lemak dan bina otot badan.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });