0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

Batu karang ni selalunya orang pandang remeh terutama dikalangan perempuan sebab sangat rare tapi dikalangan lelaki tersangatlah femes. Sekali kena perghhhh boleh meraung berhari – hari. Malah lagi teruk boleh buat korang menjadi baby kecik yang minta dibelai sampai tertido tapi ahh lupakan semua tu sebab aku nak share cara nak atasi penyakit batu karang.

Banyakkan minum air masak untuk membersihkan air kencing. Seeloknya sehari ambillah 8 gelas air suam sehari supaya cuci toksin dalam badan.

Elakkan minuman manis terutama minuman berkarbonat sebab mengakibatkan air kencing menjadi lebih pekat dan lebih mudah mengidap batu karang.

Kekurangan vitamin B6 dan pottasium menyebabkan pembentukan batu karang. Makanan seperti barli, kentang, ubi keledek berasaskan tepung gandum, bunga kubis dan pisang mampu mengatasi kekurangan vitamin ini. Jimatkan tak payah nak beli pil bagai kat farmasi.

Elakkan makanan yang kaya asid oksalik seperti tomato, bayam, lobak merah, daging, strawberi, koko, coklat dan teh.

Kurangkan pengambilan garam dan gula termasuk ikan masin, jeruk dan coklat dan jugak banyakkan makan sayur – sayuran selain buah-buahan kaya serat.

Paling penting sekali, kurangkan minum kopi, teh dan alkohol. Tapi sebenarnya mak aku sendiri pernah kena batu karang. Biasanya kitaorang guna herba dari Apek jek dan alhamdulillah sangat berkesan. Apa pun, janganlah amalkan menahan kencing tapi kalau time tengah drive tu pandai-pandailah cari stesen minyak terdekat ye! Wuwuwuuu.

 

 

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });