0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waachaaa.

Bukan takat muka aje yang boleh mengalami penuaan tau malah minda pun sama. #baru tau. Wuwuwuuu. Pernah tak, korang fikir macam mana nak pastikan minda kita sentiasa cergas walaupun usia makin menginjak tua? Eceh, perasan muda lettew. Muahahahaaa.

Ramai yang fikir dengan brain training antara teknik yang terbaik untuk menguji minda tapi sebenarnya Senaman adalah paling berkesan. Jangan kerutkan dahi sebabnya bersenam boleh menaikkan mood selain mengekalkan tahap pengaliran darah ke dalam otak di mana ianya sangat penting untuk fungsi otak. Tips terbaik?

Permainan

Bermain sesuatu permainan seperti board games boleh merangsang minda. Ehh teknik lama so dah tau dah tak perlu nak explain melebarkan? Cuba korang try bermeditasi pulak sebabnya dengan meditasi boleh menurunkan tahap getaran gelombang tenaga pada minda dan memberi ruang yang lebih kepada minda untuk berfikir dan fokus dengan lebih sempurna.

Makanan Minda

Korang perlu tahu apa yang perlu korang makan untuk kecergasan minda seperti kismis, minyak ikan, minyak zaitun dan kekacang.

Belajar sesuatu yang baru

Cuba aktifkan pemikiran korang dengan belajar sesuatu yang baru contohnya bahasa jepun, kemahiran jangka pendek, menjahit ker? Pandainya aku bagi tips menjahitkan padahal aku sendiri failed. Muahahahaa.

Mengawal tekanan

Apabila tertekan, korang akan menjadi seseorang yang kurang peka dengan persekitaran dan tidak dapat berfikir dengan jelas malah daya ingatan juga akan terjejas.

Elakkan Kemurungan

Kemurungan dalam hidup membuatkan hidup korang tidak ceria maksudnya sentiasa berada dalam keadaan tidak segar dan kecewa.

Fokus

Daya ingatan dapat dilancarkan sekiranya korang sering fokus dalam sesuatu contohnya matlamat hidup.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });