0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam.

Kali ni aku nak berkongsi tips yang aku baca untuk meluruskan rambut. Walaupun rambut aku dah lurus tapi perlu juga tahu mana tahu nanti tiba-tiba rambut jadi rosak. Haa cane? Hikhik

Susu Untuk Meluruskan Rambut 

Korang mungkin akan terkejut bahawa susu tidak hanya sumber yang berguna dan berkalsium untuk tulang tetapi juga akan menyempurnakan untuk meluruskan rambut kita. Apa yang korang boleh lakukan ialah mengisi dalam 1/3 cawan susu. Ratakan susu ke rambut dan biarkan  selama kira-kira 20 minit. Seterusnya, basuh dan perlahan-lahan sikat rambut korang sementara ia masih basah.

Minyak Rawatan Panas Untuk Meluruskan Rambut 

Rawatan minyak panas tidak digunakan untuk keadaan yang mendalam dan rawatan rambut untuk rambut yang cacat. Di samping itu, ia boleh meluruskan rambut kita kerana ia melembapkan folikel rambut. Apa yang korang perlu lakukan mula-mula meletakkan minyak (terutama bagi minyak panas yang boleh dibeli di pasaran) pada mangkuk dan haba. Memanaskan bergantung kepada arahan. Dan meratakan seluruh kepala, korang boleh melindungi kepala dengan tuala mandi dan kemudian biarkan selama kira-kira 15 hingga 30 minit. Lakukan sekali seminggu untuk mengekalkan rambut yang lembut, berkilat dan lurus.

Santan Untuk Meluruskan Rambut

Kita semua telah tahu bahawa santan adalah berkhasiat untuk rambut walau bagaimanapun, ia menunjukkan prestasi yang lebih baik dengan barangan tambahan. Korang boleh menggabungkan jus lemon ke dalam segelas santan kelapa dan kemudian biarkan sejuk. Korang akan perasan selepas beberapa ketika ia akan bertukar menjadi pes yang berkrim. Itu adalah tanda bahawa korang kini boleh menggunakan untuk rambut korang tu. Selepas menggunakannya,letakkan tuala panas di kepala korang. Selepas melumurkan bahan-bahan tadi di kepala untuk beberapa minit, korang kini boleh membilaskannya dengan syampu dan sementara masih basah, Menyikat rambut korang dengan lembut. Ulangi selama 3 minggu dan korang akan lihat bagaimana rambut secara beransur-ansur lurus dan mendapat lebih berkilat dan lebih sihat.

Susu dan Madu Untuk Meluruskan Rambut 

Susu dan madu boleh di gabungkan bersama-sama bukan sahaja untuk meluruskan rambut kita tetapi juga melindungi dari kerosakan yang lebih teruk dan memastikan ia sihat. Pertama sekali, tuang susu pada cawan dan tambah satu sudu teh madu ke dalamnya. Melumurkan pada rambut anda dan biarkan ia selama kira-kira dua jam. Kemudian, bilas dengan syampu dan pada masa ia masih basah, Menyikat rambut anda dengan lembut dan lihatlah sendiri hasilnya.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });