0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Dua tiga hari nihh rajin laa sikit aku nak up pasal kecantikan tapi kali ni Tips kecilkan liang pori – pori sebabnya dah guna produk mestilah nak bagi hasilnya. Ye dakkk? Aku pernah cakap dulu yang aku guna Forest Secret Pore Retightening Serum hui memang terbaik gila dalam dua minggu boleh dapat hasil dia.

Selain produk, aku nak bagi briefing la sikit untuk jaga kulit muka. Bukanlah pandai tapi dulu muka aku memang teruk gila tapi apa salahnya share dengan korangkan? Setiap orang nak muka yang cantik tapi macam aku errr aku tak pernah nak idamkan kulit yang flawless ker hape tapi cukup sekadar lebih baik dari dulu. Kalau takde inisiatif nak berubah, takkan nak tunggu muka berkarat dulu? Kahkahkah!

Cari Penyebab Ukuran Pori Pori Membesar

Genetik memainkan peranan penting dalam ukuran pori – pori kat muka malah minyak pada kulit pun menentukan pembesaran liang roma korang sebabnya badan akan menghasilkan minyak untuk mengelakkan kulit dari kering. Hui terasa macam pakar kulit pulak. Wuwuwuu.

Jaga Pori Pori 

Haa jaga macam mana? Alaahh setiap hari jangan lupa cuci muka dan seminggu sekali gunalah exfoliate untuk menghilangkan lapisan kulit mati. Exfoliate harus digunakan sesekali saja kerana boleh menyebabkan kulit kering sehingga menghasilkan banyak minyak.

Gunakan Pelembap Muka

Hah yang ini pun sebenarnya ingatan untuk diri aku jugak sebabnya nak cepat punya pasal mesti aku skip guna pelembap muka. Bila kita cuci muka, kulit akan kering dan nak bagi lembap kerapkan guna moisture. Tapi elakkan pelembap yang berminyak dan setiap kali nak tido, janganla malas nak cuci make up.

P/s: Benda remeh pun selalunya kita asyik skip tapi sebenarnya yang remeh tu menjadikan kulit bermasalah.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });