0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

Banyaknya tips aku nak kongsi sampai berebut idea nak keluar tapi kali ni aku nak share tentang Tips Merawat Sakit Tumit. Sakit tumit selalunya dikaitkan dengan perempuan sebab kalau yang gila bertukar kasut pun dah sah – sah kaum perempuan.

Tapi selain perempuan ada jugak golongan lain yang mempunyai masalah sakit tumit iaitu nurse, mereka yang berkaki leper dan mengalami kegemukan. Dorang ni biasanya tak boleh nak berdiri dengan lama sebab badan tak mampu nak menahan beban.Cara nak merawat sakit tumit dengan meletakkan ketulan ais yang dibungkus dengan kain. Selain guna ais, korang boleh guna tapak kasut yang lebih lembut supaya lebih selesa.

 

Tips ketiga adalah dengan masukkan asam jawa ke dalam sebaldi air dan biarkan seketika selepas itu rendamkan kaki untuk beberapa minit. Cara rawat tumit kaki tradisional sikit dengan menggunakan getah betik. Sapukan getah betik pada bahagian tumit yang pecah dan pastikan sebelum sapu getah betik. kaki dicuci dahulu.

P/s: Cara moden sikit biasanya aku guna krim vaseline jek. Wuwuwuu..

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });