0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Waachaaa.

 

Hari tu, aku dah share sikit tips nak jadi tinggi tapi kali ni aku bagi lebih sikit untuk share dengan korang. Eceh macamlah aku tinggi sangatkan. Wuwuwuuu.

 

First sekali semestinya senaman menambahkan ketinggian tapi aku rasa tak ramai pun yang tahu cara nak menambah bagi tinggi sikit. Salah satunya kena melakukan weight training setiap minggu dan backward bend. Kalau korang pernah main aerrobik, mesti dah biasa dah. Aku dulu pernah tapi time sekolah rendah aje. Muahahahaaaaa.

 

Stretching bagi korang mesti takde apa kan tapi sebenarnya bila kita stretching tulang-tulang punggung tertarik memanjang. Jika gerakan ini dilakukan secara rutin dan intensif maka dapat membantu merangsang penambahan panjang tulang-tulang punggung. Selain stretching, korang jugak boleh kerapkan berenang sebabnya seluruh badan mengalami peregangan dari badan sampai hujung kaki.

Untuk mengatasi atau menambah tinggi badan korang ialah dengan mengatur diet makanan. Kenapa diet makanan? Sebab makananlah punca segala keperluan penting yang diserap oleh badan kita dan paling penting tulang kita. Setiap program menguruskan atau menambah berat atau penjagaan kulit atau tambah tinggi badan, itu semua berkait dengan makanan kita. Diet pemakanan kita.

Keperluan utama nak jadi tinggi adalah kalsium dan nak cepat tinggi kena ambil sebanyak mungkin kalsium untuk tumbesaran. Jadi, aku rasa bila bagitau kalsium mesti dah boleh agak dah makanan apa yang berkaitan dengan tulang kalau bukan Anlene dan juga nesvita.

P/s: Lepas ni, kalau nak tinggi macam model bolehlaaa mula simpan Anlene dengan Nesvita kat rumah. Wuwuwuuuu.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });