0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waaachaaaa.

Woaahhhh kali ni aku nak share senaman kecilkan lengan sebabnya lengan aku pun mengalami lebihan kulit since berat yang yang turun dengan mendadak sebulan lepas. Nak pakai baju lengan pendek pun jadik segan bila hujung lengan nampak menggeleber. Muahahaaaaa.

 

 

Baru ni aku ada bagi Tips nak kecilkan lengan but kali ni aku dah mula exercise sendiri. Segan meyhhh lengan tak cantik! Wuwuwuuuuuuuuuu.

Senaman kecilkan lengan kali ni aku lebih fokus pada bisep dan trisep sebab nak bagi nampak fit dan kemas. Caranya guna dumbell aje tak susah mana cari yang bersaiz 5kg. Amek yang berat – berat karang esoknya mau tak terangkat lengan korang.

Setiap latihan perlu dilakukan sebanyak 15 kali dalam 3 set. Selepas satu set tu berhenti kejap pastu sambung balik. Kalau rajin, buatlah setiap pagi dan malam. Gambar atas ni fokusnya lebih kepada trisep supaya bahagian bawah lengan tak mengendur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P/s: Kadang-kadang aku ni hangat tahi ayam jugak tapi bila badan dah mengurus semangat tu lebih daripada biasa. Lepas ni, aku nak try buat senaman untuk chest pulak since bahu aku agak jatuh sikit. Korang taknak exercise ker? Takkan baca aje kot? Muahahaaaaa.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });