white

Snap Gambar Kucing Boleh Pendekkan Usia Kucing?

by Pen Merah on December 3, 2012

in Kucing Saya

Salam..

DSC099492 1024x680 Snap Gambar Kucing Boleh Pendekkan Usia Kucing?

Sebelum aku bela kucing secara serius, tok sah cakaplah mesti aku percaya bila ada yang cakap jangan ambil gambar kucing nanti kucing tu mati. Haaaaaaaaaaa gitew! Mulanya percaya jugak tapi lepas aku bela sekor persian mana mampu tahan tak boleh ambil gambar dorang ye dak? Aku test snap gambar dorang tanpa flash. Akhirnyaaa beranak pinak dibuatnya. Mampu? Kahkahkah. 

DSC09951 1024x680 Snap Gambar Kucing Boleh Pendekkan Usia Kucing?

Baidewey, memang tak boleh snap pun gambar kucing ni tapi apa yang korang kena buat off kan flash jangan bagi mata dorang direct kena kat flash. Dari first aku bela kucing, memang tak pernah guna sebabnya kalau terguna flash.. Haaaaaa say bye bye la ye kat kucing korang tu. Samada cepat atau lambat jek nanti dorang jadi arwah.

Alhamdulillah setakat ni, aku berjaya menternak seramai 15 ekor baby persian. 2 ekor dah passing kat kawan, lagi sekor insyaAllah akan menjadi milik Fatin Liyana. Aten, ko baca entri ni mesti tersengih kan? Haaa akak kasi yang paling gebus untuk ko nanti ye. Masih ada 14 ekor baki baby kitten yang tengah membesar kat dalam rumah. Syukur sangat sejak bela dorang nih, rezeki aku tak pernah putus. Alhamdulillah sekali lagi. =p

{ 10 comments… read them below or add one }

sohoque December 4, 2012 at 6:24 am

ish.. nak gak sekorrr…!
sohoque recently posted..Durian Crepe, Akhirnya Dapat Juga Aku MenikmatinyaMy Profile

Reply

fatin liyana December 4, 2012 at 11:08 am

kak! ko mcm tau tau je aku stalk blog ko hehe..omaigad my baby boy come to your new mommy meh meh hehee…omeynyeeee yang kanan tu eh kak?

Reply

boni kacak December 4, 2012 at 6:55 pm

sampaikan salam saya kat fatin liyana ye.hahaha
boni kacak recently posted..Bila Hati TerlukaMy Profile

Reply

boni kacak December 4, 2012 at 6:54 pm

owh… kalau tangkap gambar kucing tak boleh pakai flash ye..saya baru tau ni…
boni kacak recently posted..Bila Hati TerlukaMy Profile

Reply

eza December 5, 2012 at 2:08 am

Bestnya… nak jugak sekorr… sekor jer… plis…. hehe!

Reply

ashraf baharudin December 24, 2012 at 6:53 pm

nak jugak boleh??heeee

Reply

salbiah January 23, 2013 at 6:35 am

leh tak jual kat saya sekor???

Reply

ayla March 12, 2013 at 9:17 am

nk sekor leh or jual ke ??? sbb anak kucing tu smuanya gebu2 n chomel2 … geram lak tengok

Reply

eriz October 8, 2013 at 3:48 pm

Saya mahu 1ekor yang betina leh tak..jantan pun xpe..sy betol2 minat n tgh mencari

Reply

Rina January 9, 2014 at 6:04 am

Cantik sekali kucing2 yang penmerah punyai
semoga makin bertambah banyak :)
Rina recently posted..Create Simple Login & Logout Page Without MySQL Database Using PHP ScriptMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!