white

Tips Mengecilkan Liang Pori – Pori l Kulit Muka Cantik

by Pen Merah on March 4, 2012

in Sihat dan Kurus

assalamualaikum65 Tips Mengecilkan Liang Pori   Pori l Kulit Muka Cantik

Dua tiga hari nihh rajin laa sikit aku nak up pasal kecantikan tapi kali ni Tips kecilkan liang pori – pori sebabnya dah guna produk mestilah nak bagi hasilnya. Ye dakkk? Aku pernah cakap dulu yang aku guna Forest Secret Pore Retightening Serum hui memang terbaik gila dalam dua minggu boleh dapat hasil dia.

IMG 21181 Tips Mengecilkan Liang Pori   Pori l Kulit Muka Cantik

Selain produk, aku nak bagi briefing la sikit untuk jaga kulit muka. Bukanlah pandai tapi dulu muka aku memang teruk gila tapi apa salahnya share dengan korangkan? Setiap orang nak muka yang cantik tapi macam aku errr aku tak pernah nak idamkan kulit yang flawless ker hape tapi cukup sekadar lebih baik dari dulu. Kalau takde inisiatif nak berubah, takkan nak tunggu muka berkarat dulu? Kahkahkah!

Cari Penyebab Ukuran Pori Pori Membesar

Genetik memainkan peranan penting dalam ukuran pori – pori kat muka malah minyak pada kulit pun menentukan pembesaran liang roma korang sebabnya badan akan menghasilkan minyak untuk mengelakkan kulit dari kering. Hui terasa macam pakar kulit pulak. Wuwuwuu.

mr 6c0282358c6001 Tips Mengecilkan Liang Pori   Pori l Kulit Muka Cantik

Jaga Pori Pori 

Haa jaga macam mana? Alaahh setiap hari jangan lupa cuci muka dan seminggu sekali gunalah exfoliate untuk menghilangkan lapisan kulit mati. Exfoliate harus digunakan sesekali saja kerana boleh menyebabkan kulit kering sehingga menghasilkan banyak minyak.

Gunakan Pelembap Muka

Hah yang ini pun sebenarnya ingatan untuk diri aku jugak sebabnya nak cepat punya pasal mesti aku skip guna pelembap muka. Bila kita cuci muka, kulit akan kering dan nak bagi lembap kerapkan guna moisture. Tapi elakkan pelembap yang berminyak dan setiap kali nak tido, janganla malas nak cuci make up.

P/s: Benda remeh pun selalunya kita asyik skip tapi sebenarnya yang remeh tu menjadikan kulit bermasalah.

{ 23 comments… read them below or add one }

maya March 4, 2012 at 2:54 pm

sis , Forest Secret Pore Retightening Serum brape rm ? cm nk try jer

Reply

Pen Merah March 4, 2012 at 2:54 pm

dlm Rm10 tp forest secret dah tutup dik. sedih gile sebab produk dia mmg terbaik. cpt giler kesan nampak.
Pen Merah recently posted..Tips Mengecilkan Liang Pori – Pori l Kulit Muka CantikMy Profile

Reply

einz March 8, 2012 at 5:44 pm

knape da takde lak???bawu nak try…patut la muka kak anne nmpk makin halus…jeles ni!!!
einz recently posted..‘’MegaGiveAway by Penmerah.com’’My Profile

Reply

Etty Selamat March 9, 2012 at 3:54 pm

Forest Secret kat teganu ade jee…

Reply

noor minaton bundawan August 5, 2012 at 10:14 am

dia ada jual kt farmasi k.. leh x kirim awk belikan

missnur March 4, 2012 at 3:51 pm

sis ce bg cth brand exfoliate tu?

Reply

einz March 8, 2012 at 5:49 pm

hee….da takde jual +_+
einz recently posted..‘’MegaGiveAway by Penmerah.com’’My Profile

Reply

lily March 9, 2012 at 4:25 am

ada brand irise. exfoliating gel

Reply

eira March 4, 2012 at 3:55 pm

wahh sygnye produk tu dah xde… Teringin jgk nk try… Sbb murah la jgk kalo hrga rm10…

Reply

einz March 8, 2012 at 5:46 pm

murah la….siyes…lau brand lain ats 20 hengget kot`
einz recently posted..‘’MegaGiveAway by Penmerah.com’’My Profile

Reply

Lala March 4, 2012 at 6:01 pm

da setahun x guna pelembap, hehehe
Lala recently posted..Finally, dapat jumpa Yana Samsudin :D My Profile

Reply

einz March 8, 2012 at 5:48 pm

siyes?!wow dasatnye!!!!
einz recently posted..‘’MegaGiveAway by Penmerah.com’’My Profile

Reply

asya March 5, 2012 at 6:15 am

dulu rajin lah skrub bagai..kdg2 dua minggu sekali..sekrg? hmmm sebulan sekali pun susah..ekekeke
asya recently posted..Nuffnang ‘s 5th Anniversary – an epic !!My Profile

Reply

einz March 8, 2012 at 5:46 pm

masih gune gak…ngeee…einz da lama tak gune scrub…tak smpt +_+
einz recently posted..‘’MegaGiveAway by Penmerah.com’’My Profile

Reply

QasehCinta March 8, 2012 at 5:08 pm

huhu……leceh nak jaga muka yg snng berminyak…
QasehCinta recently posted..Segment : Review Blog , Meramaikan FollowerMy Profile

Reply

einz March 8, 2012 at 5:48 pm

hee…agak la….tp dimana ada kemahuan disitu ada highway?
einz recently posted..‘’MegaGiveAway by Penmerah.com’’My Profile

Reply

Na March 9, 2012 at 12:27 am

tak smpat nak try.. :( ..grr..hehe

Reply

rochelle March 9, 2012 at 10:02 am

Tips yang baiikk..THnkss … ::))
rochelle recently posted..Contest edit gambar by Rochelle_Secret.My Profile

Reply

huda March 10, 2012 at 1:54 pm

good info :)
huda recently posted..MegaGiveAway by Penmerah.comMy Profile

Reply

9n0L4 March 14, 2012 at 10:30 am

tu ahhh. malas beno cuci muke sblm tidor. huhu.
9n0L4 recently posted..Segmen : Suaikenal | Taaruf | Ice-breakingMy Profile

Reply

nurul nadia September 20, 2012 at 1:06 pm

pastu skang nie nk kne guna ap?

Reply

nur farihah December 12, 2012 at 2:58 am

saya ad masalah muke yg berlubang2 xtahu knpee perlukan bantuan

Reply

syafiqah February 6, 2014 at 3:21 am

Gune scrub beras je.. jnji scrub.. huhuhu

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!