white

Tips Merawat Sakit Tumit

by Pen Merah on March 31, 2012

in Sihat dan Kurus

Salam..

Banyaknya tips aku nak kongsi sampai berebut idea nak keluar tapi kali ni aku nak share tentang Tips Merawat Sakit Tumit. Sakit tumit selalunya dikaitkan dengan perempuan sebab kalau yang gila bertukar kasut pun dah sah – sah kaum perempuan.

 Tips Merawat Sakit Tumit

Tapi selain perempuan ada jugak golongan lain yang mempunyai masalah sakit tumit iaitu nurse, mereka yang berkaki leper dan mengalami kegemukan. Dorang ni biasanya tak boleh nak berdiri dengan lama sebab badan tak mampu nak menahan beban.Cara nak merawat sakit tumit dengan meletakkan ketulan ais yang dibungkus dengan kain. Selain guna ais, korang boleh guna tapak kasut yang lebih lembut supaya lebih selesa.

 

Picture7 Tips Merawat Sakit Tumit

Tips ketiga adalah dengan masukkan asam jawa ke dalam sebaldi air dan biarkan seketika selepas itu rendamkan kaki untuk beberapa minit. Cara rawat tumit kaki tradisional sikit dengan menggunakan getah betik. Sapukan getah betik pada bahagian tumit yang pecah dan pastikan sebelum sapu getah betik. kaki dicuci dahulu.

P/s: Cara moden sikit biasanya aku guna krim vaseline jek. Wuwuwuu..

{ 7 comments… read them below or add one }

niedaida April 1, 2012 at 12:49 am

kene buat nie,dh de tande2 nie.tq penmerah:)
niedaida recently posted..❤MegaGiveAway by Penmerah.com ❤My Profile

Reply

NadyaBubble April 1, 2012 at 3:56 am

Kadang-kadang terasa jugak sakit kat tumit ni.
NadyaBubble recently posted..PRE ORDER UNTILL 2ND APRIL ! LOMO AQUA PIX CAMERA !My Profile

Reply

zuan April 1, 2012 at 4:57 am

tak pernah plak tgk adik zuan buat mcm ni..hehe
zuan recently posted..> Bila AprilMy Profile

Reply

Aien_aen April 2, 2012 at 6:32 pm

Yang guna ais tu mesti xleh dok diam..Sejuk jew kaki ..ehehehe

Reply

maya mustwany April 3, 2012 at 1:25 am

fuhh segar kene ais..tapi gigil lor..hihihi
maya mustwany recently posted..JOM SENAM LEHERMy Profile

Reply

9n0L4 April 5, 2012 at 1:34 pm

gune minyak masak pun boleh kot? huhu.
9n0L4 recently posted..Segmen : Suaikenal | Taaruf | Ice-breakingMy Profile

Reply

Ammar April 14, 2012 at 4:04 pm

Yang pasti perempuan yang banyak dapat sakit tumit kan? Pakai kasut tumit tinggi sangat
Ammar recently posted..keputusan penuh liga super 14 april 2012My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!