white

Tips Nak Jadi Tinggi dengan Cepat

by Pen Merah on November 21, 2011

in Sihat dan Kurus

Waachaaa.

 

Hari tu, aku dah share sikit tips nak jadi tinggi tapi kali ni aku bagi lebih sikit untuk share dengan korang. Eceh macamlah aku tinggi sangatkan. Wuwuwuuu.

1281204621 110748258 1 Pictures of  Tambah Ketinggian Pemanjangan Badan Menjadi Tinggi Tambah Tinggi Anda 1281204621 Tips Nak Jadi Tinggi dengan Cepat

 

First sekali semestinya senaman menambahkan ketinggian tapi aku rasa tak ramai pun yang tahu cara nak menambah bagi tinggi sikit. Salah satunya kena melakukan weight training setiap minggu dan backward bend. Kalau korang pernah main aerrobik, mesti dah biasa dah. Aku dulu pernah tapi time sekolah rendah aje. Muahahahaaaaa.

 

stretching 1 Tips Nak Jadi Tinggi dengan Cepat

Stretching bagi korang mesti takde apa kan tapi sebenarnya bila kita stretching tulang-tulang punggung tertarik memanjang. Jika gerakan ini dilakukan secara rutin dan intensif maka dapat membantu merangsang penambahan panjang tulang-tulang punggung. Selain stretching, korang jugak boleh kerapkan berenang sebabnya seluruh badan mengalami peregangan dari badan sampai hujung kaki.

Anlene Walk for Bones Tips Nak Jadi Tinggi dengan Cepat

Untuk mengatasi atau menambah tinggi badan korang ialah dengan mengatur diet makanan. Kenapa diet makanan? Sebab makananlah punca segala keperluan penting yang diserap oleh badan kita dan paling penting tulang kita. Setiap program menguruskan atau menambah berat atau penjagaan kulit atau tambah tinggi badan, itu semua berkait dengan makanan kita. Diet pemakanan kita.

Keperluan utama nak jadi tinggi adalah kalsium dan nak cepat tinggi kena ambil sebanyak mungkin kalsium untuk tumbesaran. Jadi, aku rasa bila bagitau kalsium mesti dah boleh agak dah makanan apa yang berkaitan dengan tulang kalau bukan Anlene dan juga nesvita.

P/s: Lepas ni, kalau nak tinggi macam model bolehlaaa mula simpan Anlene dengan Nesvita kat rumah. Wuwuwuuuu.

{ 53 comments… read them below or add one }

arda sunkisz November 21, 2011 at 4:03 pm

menarik tips ni . arda baru 157 nak tinggi lg :)
arda sunkisz recently posted..Gaya Si Gedik | TidurMy Profile

Reply

phat November 21, 2011 at 4:08 pm

x leh tinggi dah ;-)
phat recently posted..Tahniah Pingat Emas Milik Malaysia + Jaringan 90 MinitMy Profile

Reply

arda sunkisz November 21, 2011 at 4:32 pm

siape ea yg tak boleh tinggi ni , hihi :smile:
arda sunkisz recently posted..Gaya Si Gedik | TidurMy Profile

Reply

amirnawawi November 21, 2011 at 5:52 pm

Menarik! boleh cuba nih..haha3 :lol:
amirnawawi recently posted..Cuti- Harimau Malaya Menang Emas Sukan SeaMy Profile

Reply

udin November 21, 2011 at 6:20 pm

peh! menarik ni.. nak try gak la.. hehehe.. :grin:
udin recently posted..Harimau Muda Membaham Garuda Yang Tak Mampu Terbang! Tahniah Malaysia!My Profile

Reply

Kieym November 21, 2011 at 8:53 pm

Omg mesti cuba nii. Nak tinggiiiii :3
Kieym recently posted..Life.My Profile

Reply

udiejoe November 22, 2011 at 1:02 am

seronok bace :)
udiejoe recently posted..Cuti yang begitu singkat~My Profile

Reply

lee_kun November 22, 2011 at 1:18 am

wahhaaa..! sy suker entry psl tinggi neyh..hehe..thanx for the tips..! ^^
lee_kun recently posted..A little give for my little blogger friend.. ^^My Profile

Reply

EeinAzryn November 22, 2011 at 2:55 am

tips yang amat la berguna. hoho. XD

Reply

Mak Dara November 22, 2011 at 4:01 am

nice tip :lol:

Reply

Alyza Fisol November 22, 2011 at 4:14 am

boleh share kat kengkawan yg nak tinggi… :)
Alyza Fisol recently posted..Khasiat Green TeaMy Profile

Reply

ascil November 22, 2011 at 4:15 am

tinggi kita 150 je.tips yg bagus nih.eh tapi kita selalu makan nesvita=p
ascil recently posted..cerita belum basi.My Profile

Reply

lindazulkufli November 22, 2011 at 7:50 am

Tip nk jd tnggi tuuu , hihi nk cube laa . dah la RENDAH je niee . heee ~
lindazulkufli recently posted..?????My Profile

Reply

rozeeta November 22, 2011 at 11:04 am

saya suka minum susu. sebab tu tinggi saya 172cm. hehe. kang buat stretching jadi terlebih2 tinggi pulak.
rozeeta recently posted..eh lupa lah!My Profile

Reply

fiezah91 November 22, 2011 at 6:20 pm

haha.nak tinggi tapi sangat malas nak buat semua tu. huhu.sadisss
fiezah91 recently posted..Tukar lagik?My Profile

Reply

jay November 23, 2011 at 5:24 am

Rasa2nyer, masa kat skolah dulu, cikgu kata, kita akan berhenti tinggi bila umur cecah 18-20 tahun… Kalau buat tips2 tu skarang, still boleh tinggi kewr…? Maklum ler… mak dah nak masuk menopous, hehehehe
jay recently posted..KEMBANG LAGI….My Profile

Reply

Dila Jamalia January 8, 2012 at 11:32 am

hey thanks fr the tips. btw sy nak tanya la. org cakap perempuan akn berhenti meninggi umur 17, tp kalau sy buat senaman & amik banyak kalsium agak2 blh tinggi lg tk? hopefully you gimme some response.hee thanks ;)

dilasibunga@yahoo.com

Reply

joez fauzy January 30, 2012 at 7:13 am

Tinggi saya 164cm,saya dah buat mcm2 dah.saya tinggi 180cm.blh tlg saya x,caranya.

Reply

sallyhan February 19, 2012 at 12:42 pm

bile le…nk tinggi ni…maybe tip tdi leh cube kot…hmm..

tinggi sy x cmpai 150…walaupon dah 17 tahun……emm….—…—

Reply

nowrudine March 26, 2012 at 9:12 am

bleh tahan laaa..

Reply

surie April 3, 2012 at 1:11 am

betul ke kaedah nie boleh mnanbah ktinggian

Reply

bella April 17, 2012 at 6:01 am

yg berumur 18 ke ats tu x blh dh nak tinggi lagi.kita berhenti membesar apabila umur dah mencecah 18 ke ats.ape2 tips ke senaman atau pun minuman kita minum xkan berkesan.melainkan kalau dari kecik2 dulu kite mkn yogurt atau pun selalu minum susu confirm akan tinggi.sebab tu la mat saleh kebykkan nya tinggi2.ketinggian ni kite ikut mak bpk kite.kalau mak bpk tinggi maka tinggi la kita kalau mak bpk rendah maka rendah la kite.dh byk dh tengok family mcm ni.

Reply

qayyum April 29, 2012 at 3:45 pm

x leh tinggi pun..tipu lah :p

Reply

ahama May 23, 2012 at 2:11 pm

ade x tips nk jdi pendek?

Reply

Smartbill January 2, 2013 at 12:01 pm

ade,pgi kat hospital sruh dokter kerat kaki haha……

Reply

farasra04 June 7, 2012 at 11:14 am

ye ker?rasanya kalau umur kita dah mencecah 17 tahun pun tinggi dah tak boleh naik lg lah..

Reply

nurul ana asyiqin June 14, 2012 at 1:42 pm

mekom sy nak tanya sikit klu budak asrama nak cepat tinngi cam nahh eeekkk.?

Reply

haloha July 11, 2012 at 7:09 pm

aku time umur 19 tinggi 176..skarang 21..naik skit jadi 178.skit je keke.tidur pon main pranan jugak..aku time nk tidur tarik dan lentok2 skit badan..rasa2 nk naikkan skit lagi la..181 ke..hehe..

Reply

naim July 13, 2012 at 8:39 am

saya nak tip jadi tinggi

Reply

alif najmi July 26, 2012 at 11:25 pm

tak tinggi pon macam menipu jer

Reply

Na'im September 13, 2012 at 7:59 pm

makanan pown men pranan…..rmai cakap susu bagus utk ketinggian…tp x ramai yang tau……peanut butter pown berkesan utk tambah ketinggian,then pada masa yg sama dapat bakar kalori dalam badan sbb peanut butter ni boleh panaskan badan…aammm…… klau girls saye x tau lah….tp klau laki tinggi akan berenti bila sampai umur 21 ….. tp ade 1 buku pasal ketinggian yang member saye beli boleh upkan 3cm ^^ …. berkesan….. just 3 benda …. 1.lifestyle 2. makanan/diet 3. senaman or weight exercise

Reply

Ejie September 16, 2012 at 8:26 am

aku dha tinggi dha.mcm wawa zxainal yg cute tuw…

Reply

danish September 22, 2012 at 3:31 am

salam, Naim, boleh bagi tau. ape name buku yang kawan kau beli tu?

Reply

shafika September 22, 2012 at 7:38 pm

salam,tinggi saya baru157

Reply

azmeer October 17, 2012 at 7:00 am

nape ramai org nk jd tnggi ek?? bg kami yg tnggi 178 ni x nk tnggi lg coz umur bru 19…lg 2 tahun ntah brape la naik tnggi tu…btw dulu sya pun suka bergayut at pokok.,..ni mmg tips yg maybe berkesan….huhu

Reply

Ana Muslimah October 18, 2012 at 8:18 am

hmmm… nmpk menarik la. saya baru 14 tahun. tinggi saya 154cm.nk tinggi 165cm. mesti cuba ni.. hehe..

Reply

nick arefix November 16, 2012 at 8:42 am

now i am 180…..i hope i can be currently 195…..i wanna be a CABIN CREW…..

Reply

nasih November 19, 2012 at 10:56 am

tq… sy mmg m’merlukannya .. walaupon dah b’umur 14 taon tapi tinggi saya baru 145

Reply

lele November 30, 2012 at 11:01 am

haha..sye umur 12 taon tp tinggi dlm 5 stgh kaki

Reply

SYU December 2, 2012 at 4:53 pm

hy , ummm susa jugak na tambah ketinggian nie eh ???? Tinggisy155 , tpy umo 17 , agak2 okay tak ?????? :)

Reply

Mellow December 22, 2012 at 4:04 am

hye, umor saye baru 15 and tinngi 154..tapi saye nak tinggi sye naek smpai 165…harap berkesan :)

Reply

man December 26, 2012 at 5:14 pm

saya tinggi200 cm oky tak

Reply

man December 26, 2012 at 5:18 pm

gurau je sebenarnya usia 19 thn baru 164 cm munkin kalau saya tk nakal dulu sering merokok terpengaruh dngn kwn kesihatan badaN tkkan terbantut

Reply

alfandy January 9, 2013 at 12:56 pm

boleh nih…..

Reply

alex norbert January 17, 2013 at 2:29 am

hai

Reply

alex norbert January 17, 2013 at 2:30 am

siapa perempuan

Reply

razzieman abd rahman January 18, 2013 at 2:09 am

saya baru umur 13 baru 170 cm

Reply

razzieman abd rahman January 18, 2013 at 2:10 am

saya selalu makan sayur, susu , main gayut

Reply

Justin Bieber February 27, 2013 at 8:14 pm

Hey ! This Is Really Good Infomation I’ll Hope My Tall Is 199cm, My Tall Now Is 187cm.

Reply

khairina April 16, 2013 at 7:29 am
NuSaA April 16, 2013 at 11:17 am

Dulu saya orang keempat paling tinggi mse tahun 4-6,,tpi bila dah nasuk Alam Remaja nie,, saya orang yg PALING PENDEK sekali…x tahu knape.. TOLoNGla SAYa !!!!!!!

Reply

Rainhujan December 1, 2013 at 2:25 am

hmm..org yang dah tinggi mmg le dierg akan cakap “knape smua org nak tinggi?/buat apa jadi tinggi?” tinggi 170 keatas dah kire tinggi la tuh…yg org pendek nih bawah 150 nih mesti berimpian nak tinggi…sbb ketinggian 150 kebawah pada usia remaja mmg kira tak ideal…so, org seperti ini perlukan ketinggian supaya mereka mempunyai keyakinan untuk berdepan dengan smua perkara..xde la nnti dia rasa DOWN disbbkan kutukan/cacian/anggapan/ org ramai yg berkata ttg ketinggian tak seperti org normal.
>:I “tolong r dah sakit telinga dengar org cakap aku ni pendek la..boleh plak nak bandingkan ketinggian aku dgn budak skola rendah la”

kami org pendek teraniaya!.hahax

Reply

nour nabihah bt abu bakar April 5, 2014 at 12:54 pm

saya pendek,kawan-kawan saya semua tinggi-tinggi.saya sorang ja yang pendek

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!