0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam.

Baru ini aku sempat merasa hidangan bersempena dengan ramadan nanti di Restoran Rasa Kampung, Tropicana Golf & Country Resort yang mana mengingatkan suasana di kampung selain boleh dengar 5 kumpulan ghazal yang mainkan lagu ala – ala suasana kampung. Terus rasa nak raya!

Dengan 29 gerai yang dibahagikan kepada beberapa bahagian seperti warung gulai kawah yang menyediakan daging dan ayam kawah, warung Ah Hock memperkenalkan Penang Char Kuey Teow sementara Warung Breakfast memperkenalkan hidangan sarapan pagi dari omelet, scramble egg dan banyak lagi.

 Salad & Appletizer

Buah Kurma

Ulam – Ulaman

Kerabu Sotong Bunga

Kerabu Udang

Kerabu Sayur

Hati Goreng Kunyit

Paru Goreng Cili Bawag

Jeruk Buah – Buahan

Rojak Mamak

8 Jenis Salad

Dressing

Sambal Belacan

Tempoyak,

Budu

Cencaluk

Sambal Tumbuk Iklan Bilis

Sambal Tumbuk Kelapa

Sambal Mangga

Masakan Melayu & Menu Utama

Ayam Kampung Masak Lemak Mangga Muda

Asam Pedas Melaka

Sambal Tempei Ikan Bilis

Kambing Masak Kicap Berempah

Petola Masak Lemak Putih dengan Soo Hon

Nasi Putih

Warung Gulai Kawah

Gulai Daging Berkentang

Gulai Ayam Kampung

Warung Sup Utara

Sup Urat Keting

Sup Gear Box Kambing

Warung Warisan

Lemang & Ketupat

Serunding,

Warung Aneka Bubur

Bubur Durian

Bubur Pulut Hitam

Pengat Keladi

Puteri Mandi

Sebenarnya ada banyak lagi pilihan yang boleh dipilih selain dari menu yang aku bagi kat atas tu. Semua makanan melayu, western, chinese, india pun korang boleh dapat kat sini masa bulan puasa nanti. Macam – macam ada. Selain makanan, korang tak perlu risau pasal parking sebabnya Rasa Kampung menyediakan sehingga 600 parking untuk pelawat dan jugak surau.

Harga;

Dewasa : Rm70 ++ untuk ahli dan Rm80++ untuk bukan ahli manakala untuk kanak – kanak Rm35++ untuk ahli dan Rm40++ untuk bukan ahli.

TQ Kak Red yang sudi ajak saya merasa bufet di Rasa Kampung. Memang best sampai perut dah bulat. hahahahahaa. Hancur lagi diet kali nihhh.. huwarghhhhhhhhhhh! Posing kekenyangan bersama Ruby dan Yana.

P/s: Untuk tempahan Bufet Rasa Kampung, boleh hubungi 03-78048888 ext 306/309/325, 012-2765797 ( zainul).

 

Note : Kesemua gambar di ambil menggunakan Sony Nex-3n. Lebih terang dan jelas. Terbaik dari Sony!

[nggallery id=9]

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });